Det ligger i menneskets natur å være misunnelig. Misunnelig på ting vi ikke kan, ting vi ikke har og ting vi ikke forstår. Vi har alltid ønsket å kunne fly like mye som å puste under vann.

Nå har teknologien kommet så langt at begge deler er mulig. Men vi må ha hjelp og det kan være farlig om en ikke får opplæring og skjønner alle aspektene ved det du skal drive med. Og det kommer ikke gratis.

I de siste 2 ukene har H20 klassen gjennomført dykkerkurs cmas 1 star open-water. Dette kurset gir elevene mulighet for å dykke ned til 20 meter. Den første uken var på skolebenken med all teori rundt dykking. Det er her man skal forstå helheten og kunne handle på rett måte i vannet. Ved hjelp av dyktige instruktører blir elevene guidet gjennom dykkingens verden med noen dypdykk i enkel fysikk, anatomi, teknikker og utstyr og mye mer. Bare det å kommunisere under vann krever sitt tegnspråk

Etter dette fortsatte gjengen med den praktiske delen. Første dagen var i svømmehallen med svømmeprøve og masse forskjellige øvelser i bassenget. Redning av bevistløs person og sikkerhets rutiner ble innarbeidet på bunden av bassenget. Etter en lang dag i svømmehallen var neste steg å dykke i Larviksfjorden. De 3 neste dagene hadde klassen 6 dykk i Larviksfjorden og det siste var uten instruktør og ned til en dybde på 20 meter: sjøstjerner, krabber og div fisk er bare noen av de mange funn klassen gjorde på havets bunn.
Første del av dykkerlappen er dykkerteori. .

Så var det bare å hoppe i det. Det er rett og slett en herlig følelse å kunne ”puste” under vann og elevene er ikke lenger like misunnelig.

H20 flaksen var med oss på hele kurset: lokal værmelding sol og sommer i Stavern med 15 grader i sjøen.
Alle er nå spent og klar for turen til Bali, neste gang vi hopper i våtdrakten er vannet 28 graden og omgivelsene rundt oss vil fylle oss med nye inntrykk og erfaringer.
Hele gjengen skal vite at dere har gjort H20 læreren stolt:
“BRA JOBBET FOLKENS!”