Valgfag

Vi er ekstra stolte av vår gode valgfagsordning, her får du virkelig stor valgfrihet og kan kombinere store og små fag i tillegg til linja di.

Vi skiller mellom store “XL” og mindre valgfag “M”. Valgfag XL er på 4 timer og er fag som går litt mer i dybden, gjerne med utgangspunkt i en av hovedlinjene våre. Valgfag “M” er mindre fag på 2 timer som du velger ut fra en stor valgfagsmeny. Du velger nye valgfag for hvert semester.  Slik har du stor valgfrihet til å lage din egen timeplan og få en spennende uke –hele året gjennom!

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i valgfagsmenyen da tilbudet kan endre seg noe fra år til år.

Valgfag M
Dette er mindre valgfag som skal være med på å krydre uka. Her skal man ha det gøy, kanskje være litt aktiv eller utfordre seg selv kreativt. Disse fagene er bygget opp i to-timers moduler:

 • Volleyball
 • Fotball
 • Kickboxing
 • Gitar
 • Mobilfoto
 • Svømming
 • Racketsport
 • Breakdance
 • Rap
 • Lyseblå
 • Styrketrening
 • Bilde, form, farge
 • Stemmebruk

Valgfag XL 
Dette er store valgfag som gir deg et stort faglig utbytte. Mange av disse fagene er «best-of» varianter av hovedlinjene våre, slik kan du få med deg høydepunktene fra en annen linje enn din egen. Dette er spennende og lærerike fag som går over en hel dag:

Her ser du en litt grundigere presentasjon av våre valgfag XL:

Band XL

Målet er at du skal få bli kjent med det å spille i band. På Band XL bruker vi stort sett hele dagen i øvingslokalet. Vi blir enige om hvilke låter vi skal spille, lærer oss disse og øver til det svinger. Vi gir instruksjon på alle instrument og du vil lære litt om lydutstyr og teori også. Målet er å sette opp en konsert hvert semester hvor elevene framstår som et band med logo, plakat, og låter som passer sammen. Det er forutsetning at du har spilt litt fra før. Har du instrument så ta det med! Ta med ørepropper også.

 • Band
 • Lyd
 • Vokal, bass, synth, gitar og trommer

H2O XL

Vannsport

Dette er et valgfag som legger vekt på mer enn bare opplevelser. 100% vannsport med hovedvekt på kajakkpadling og SUP (stand up padling).Vi skal padle kajakk på speilblankt hav, overvinne frykt og havets brusende bølger når vi surfer inn mot strendene i Stavern. Vannsport XL krever ingen erfaring fra tidligere, vi begynner med grunnleggende teknikk og opplæring. Sikkerhet er derfor også et nødvendig emne, når vi er ute i ganske tøffe forhold på sjøen.

Padleteknikk

Surfing med kajakk

Surfing med SUP

Sikkerhet

Tur og planlegning

Overnattingstur på øyene langs kysten ved Stavern

Gleden ved å mestre aktiviteter i vannsport

Kunst og Håndverk XL

Håndverk og Design XL er for deg som er kreativ, oppfinnsom og liker å bruke hendene. Det vil kunne variere litt fra semester til semester hva vi rekker å komme gjennom, men vi vil i størst mulig grad søke å oppfylle dine ønsker.

Keramikk Her kan du lage dine egne bruksgjenstander til kjøkkenet eller som pynt til stua. Du vil lære å arbeide med dreieskiva, glasere og fargelegge leire. Et fantastisk materiale og kun fantasien setter grenser.

Kniv Å lagge kniv er ikke noe alle kan, å ha sin egen selvlagde kniv er et minne for livet. Kniver i alle størrelser og fasonger med slire i skinn, til pynt eller daglig bruk.

Foto Å fotografere er å arbeide med øyet. I de fleste kunstfag er dette en forutsetning. I dette faget trener vi opp denne egenskapen; på jakt etter motiver i nærmiljøet og på jakt etter situasjoner som kan fanges i et bildes øyeblikk.

Smykker Smykker er som klær og skreddersydd sitter de aller best. Her kan du velge i mange forskjellige materialer, store og små smykker –til deg selv eller kanskje en gave?

Rampelys XL

Rampelys XL er valgfaget for deg som liker å stå på scenen. I dette faget vil vi fokusere på to produksjoner, en for hvert semester.

Musikal Høstsemesteret skal vi produsere en musikaloppsenting, med highlights fra de beste musikalene. Her blir det dans, sang, hard jobbing og stor applaus.

Revy Vårsemesteret vil gå med på å lage vår egen skolerevy. Vi vil forhåpentligvis kjenne hverandre så godt nå at vi kan parodiere hverandre, lærerne og alt som skjer her på skolen. Forestillingen er årets sosiale høydepunkt.

Kor Hele ensemblet må kunne bruke stemmen da det ikke bare er solistene som skal høres. Vi har egne korøvelser med innstudering av stemmer og tekst.

Dans Har du først rampelyset på det deg nytter det ikke å være stiv som en stokk. Du vil lære koreografi og dans av en engasjert lærer

Akrobatikk XL

Dette valgfaget henter mye av sitt tilbud fra linjen “Urban Jungel” og baserer seg bevegelse i hinder, luftige svev og triksing.

Golf XL

Golf-pro ved Larvik Golfklubb instruerer deg til å mestre golfspillet. Vi trener på teknikk og spiller mye golf.

DIY XL

“Do It Yourself” er et valgfag som tar i bruk kreativitet og nevenyttighet.

Her kan du lære deg å fikse enkel elektronikk, mekke på sykkel eller bil og fikse ting i hjemmet.

Du blir rett og slett handy!

Puls XL

Dette er et valgfag som i stor grad henter fag fra vår idrettslinje “Puls”.

Her er det det mye trening og lek innenfor ballidretter og racketsport.

Jegerprøven

I samarbeid med Brundlanes Jakt og Fiskeforbund kan vi tilby våre elever å ta jegerprøven.

Det er mange gode argumenter for å ta jegerprøven – spenning, vennskap, fysisk aktivitet og naturopplevelser er bare noen. I tillegg høster du av naturens spiskammer og henter hjem råvarer av ypperste kvalitet. Naturen produserer er overskudd som du jakter på, og dyrene du skyter har levd i et naturlig miljø. Sunnere og mer økologisk kjøtt, får du altså ikke få tak i.

Jegerprøven ble innført som et obligatorisk krav i 1986. Bakgrunnen for prøven, er at de som jakter vilt i Norge skal ha en god kunnskap og riktige holdninger under jaktutøvelse.

Fra og med det året du fyller 14 år kan du ta jegerprøven. Du kan likevel delta på opplæringsjakt for småvilt det året du fyller 14 og 15 år, uten jegerprøven. For all annen jakt, uansett alder, må du ha jegerprøven. Enkelt og greit.