TURN

Har du et brennende ønske om å lære deg salto med skru, dobbel salto, trippel salto eller bare generelt bedre kroppsbeherskelse? Turnlinja er valget for deg som ønsker å bli utfordret i nye hopp og øvelser på trampett og tumbling, samt bedre din balanse, spenst, koordinasjon, styrke og hurtighet.

Turnlinja på folkehøyskole gir deg muligheten til å trene i en av Norges flotteste haller. Hallen ligger kun to minutter i gåavstand fra skolen, og dette vil bli ditt klasserom dette året. Vi garanterer at du sitter igjen med en stor dose mestringsfølelse, gode opplevelser og godt fellesskap. 

Med utgangspunkt i et samarbeid med STAG turn har vi landets eneste linje for troppsturnere som ønsker å kombinere troppsturn med folkehøyskole.

 

Turnklubben STAG, en tungt meritert klubb, med mange dyktige turnere i stallen og har nylig åpnet landets flotteste turnhall. Denne hallen blir ditt klasserom dette skoleåret.

Som elev på turnlinja vil du bli fulgt opp av dyktige trenere i Norgestoppen.

Christer Lie – 3 x Norgesmester i troppsturn vil ha trening med deg og dine medelever.

 

Studieturen

 

Sør-Afrika

Sør-Afrika byr på MYE aktivitet, spennende kulurmøter og en mulighet til å gjøre noe for andre. Vi samarbeider med organisasjonene Hope through Action og SCORE, og våre elever vil jobbe som frivillige hjelpetrenere og lede aktiviteter for barn og unge i Franschhoek Valley og Mbekweni. Sjekk ut info og video om SCORE: http://www.score.org.za/what-we-do/sport-centres/ 

Studieturen vil også by på safari, fjellklatring, rappellering, paragliding, strikkhopp, juving, surfing og terrengsykling. Og kanskje kan det friste med et fallskjermhopp over Cape Town?

Linjene PULS, Golf og Turn drar sammen på denne turen og vi vil ha høyt fokus på fellesskap, faglig utbytte og kulturforståelse. Her blir det trening og undervisning i fantastiske omgivelser.

Fagplan

I starten av året kommer vi til å ha mest fokus på å dele hoppene opp for å se litt på teknikken og hva som eventuelt kan forbedres. Det blir med andre ord en god del fokus på teknikk i løpet av den første perioden. I tillegg er det lagt opp til ganske mange treninger slik at det er behov for en god del styrketrening. Dette gjør vi for å forebygge skader og for at det skal bli lettere for deg å kunne trene to økter om dagen.

Her er noen ting vi kommer til å ha fokus på:

 • Stift
 • Inngangssalto
 • Hinkesats
 • Araber
 • Araber flikk
 • Innhopp til tramp
 • Rotasjonstrening
 • Skrutrening
 • Koordinasjon
 • Styrke

Det vil også bli muligheter for å kunne kjøre på i løpet av treningene, men fokuset vil ligge i teknikken.

Gymnastene selv kan også komme med ønsker om hva de ønsker å trene på.

 

  Kontakt

  11 + 5 =

  Lærer

  Martin S Hansen
  Mobil: 480 79 398
  Mail: msh@stavernfhs.no

  Ta gjerne kontakt med læreren om du har noen spørsmål.

  Klikk her for å lære mer om de ansatte