Timeplanen

 

Se Timeplan for skoleåret 2019/2020

Se Skolerute for skoleåret 2019/2020

På Stavern FHS gjør vi alt vi kan for å legge til rette for variert og spennende undervisning. Dette innebærer at du kan lage din timeplan ut ifra dine interesser. Vi er ekstra stolte over vår gode valgfagsordning, her får du virkelig stor valgfrihet og kan kombinere store og små fag i tillegg til linja. Linjeundervisningen utgjør tre dager pr uke. Dermed blir det tid til både fordypning og ekskursjoner/turer med linja. Linjene samarbeider også en god del på tvers, og da særlig sammen med de linjene som hører til i samme fagkategori. På denne måten blir du kjent med elever fra andre linjer og nyter godt av kompetansen til flere lærere.

Valgfag

To av ukedagene er basert på valgfag og fellesfag, og på folkehøyskole har vi også undervisning på lørdager. Her legger vi som regel opp til 4-timers aktivitetsbaserte seminarer. Vi tar sikte på at du skal lære noe vesentlig, gjennom å få praktiske utfordringer og samtidig ha det moro. Vi leier også inn eksterne forelesere fra organisasjoner og bedrifter som har noe interessant å dele med oss.

Studietur

I november har vi en studieturperiode for alle linjene. Uansett reisemål møter vi en kultur som er helt forskjellig fra vår egen. Og opplevelsen deler vi med mennesker som vi allerede er blitt godt kjent med på linja. Dette er en type reiseopplevelse som bare en folkehøyskole kan gi.

Prosjektuker

Vi har også 3 «prosjektuker» som hver tar for seg skolens fokusområder; Aktivitet | Kreativitet | Solidaritet. Her skal vi på felles tur til Hemsedal, vi skal leke oss på scenen med forskjellige oppgaver og mot slutten av året får vi en meningsfull uke hvor vi bidrar til at barn og unge som ikke er like privilegerte som oss får mat, utdanning og helseoppfølging.

Kontakt oss

14 + 8 =

Stavern Folkehøyskole

 

Ring oss på 33 15 68 00

Send mail til post@stavernfhs.no

Helgeroveien 102, 3294 Stavern

 

Frikirken
Skolen eies av Den Evengelisk Lutherske Frikirke