Master Class med Ane Dahl Torp

Etter mye forberedelse, innstudering og øving fikk elevene en hel dag sammen med en av landets fremste skuespillere; Ane Dahl Torp. Elevene har nå vært på teaterlinja et halvt år og det var tid for å gire opp og gi dem en smak av hvor lista skal ligge…

Mange var selvsagt litt nervøse, men dette var en enestående sjanse til å lære fra en som er høyt respektert både i filmbransjen og på teaterscenen. Få, om noen, er like ettertraktet som henne i denne bransjen, men hun tok seg tid til å jobbe med Skuespillerlinja en hel dag. 

Elevene har jobbet med et monologprosjekt siden jul og alle viste sin monolog for Ane til å begynne med. Noen fikk seg en overraskelse over hvor godt man skal kunne en tekst før man kan jobbe med den. Så kom én og én frem og jobbet med monologen sammen med Ane, foran resten av klassen. Hun snakket mye om hvordan skuespillere jobber med tekst og med rom, om å ta valg som gjør det vanskelig for karakteren du spiller, men kanskje lettere for skuespilleren.

På den måten oppstår det spenning i både karakteren og teksten. Elevene måtte også svare på spørsmål som ikke nødvendigvis står direkte i teksten, som f.eks: har karakteren et godt forhold til faren sin? Hvor lenge er det siden kjæresten døde? Er karakteren fortsatt forelsket i han som dumpa henne? Viktighet av sammenhengen rundt teksten – hva har skjedd før og hva skjer etterpå? Jo bedre skuespilleren kjenner rollen sin, jo lettere er det å formidle de små glimtene til publikum.
Hun snakket om tegnsetting – «punktum og komma er for at det skal være struktur i en tekst når vi leser den – det er IKKE for skuespillere».

Torp har en enorm energi og erfaring. Hun blir lett engasjert av elevene og hun tok dem alle på alvor. Hun fortalte også om hvordan det er å søke på Teaterhøyskolen, hva juryen ser etter og ga konkrete tips om hvordan man oppfører seg på audition. Dette var veldig nyttig for flere av våre elever som søker seg videre i skuespillerfaget. -og hvis DU lurer på det samme må du søke på Stavern fhs, vi gleder oss til Ane kommer tilbake!

Kontakt hovedlærer

1 + 12 =

Hovedlærer Skuespiller og Teater

Hilde Stavnem Børud
Mobil: 47 97 09 01
Mail: hsb@stavernfhs.no

Ta gjerne kontakt med læreren om du har noen spørsmål.

Klikk her for å lære mer om de ansatte