Tekst: Sara Bjerkestrand, Porsgrunn

Helt i starten av oppholdet på Bali fikk vi et to-dagers surfekurs med Rip Curl surfeskole. Dette var noe mange hadde gledet seg til, da Bali er et kjent surfeparadis, og surfing var nytt og spennende for de fleste av oss. Den første dagen av kurset ankom vi surfeskolen ganske tidlig om morgenen, og begynte å fylle ut litt papirer. Så fikk vi hver vår t-skjorte vi skulle surfe i, og smurte oss inn med solkrem med høy faktor, begge deler for å hindre solbrenthet. Hjelm fikk vi også…

Vi så kanskje litt spesielle ut der vi gikk, med leire i ansiktet og hjelm på hodet, men nå var vi i hvert fall klare for surfing. Vi gikk ned til stranden, og valgte oss hvert vårt surfebrett. En av instruktørene hadde en liten oppvarming med oss, hvor vi løp litt i sanden, og hadde ulike tøyingsøvelser. Så, mens vi fortsatt var på land, skulle vi lære å reise oss fra liggende til stående på surfebrettet. Etter litt trening på dette, var vi nå klare for å prøve oss ute i bølgene.

Ute i havet skulle vi nå gå ut til vi hadde vannet på brysthøyde, vente på en bølge, legge oss på brettet og begynne å padle. Når vi først hadde ”fanget” en bølge, kunne vi reise oss opp og surfe inn til land. De fleste fikk taket på det veldig raskt, og tiden gikk altfor fort, for plutselig var surfetimen over allerede. Tiden går jo fort når man har det gøy! Bortimot alle klarte å reise seg på brettet den første dagen.

Dag nummer to skulle vi ta det hele litt videre. Da skulle vi lengre ut, og surfe på bølgene før de bryter mot land. Vi lærte en teknikk for å komme oss helt ut dit vi skulle. På padleturen på vei ut, skulle vi snu brettet rundt, og ligge under brettet når det kom en høy bølge over oss, for så å snu oss tilbake til toppen av brettet når bølgen var passert. Denne dagen var litt mer slitsom og utfordrende, men minst like gøy. Også denne dagen gikk tiden altfor fort, og da kurset var over hadde vi virkelig fått smaken på surfing, og dette var noe de fleste av oss ville gjøre igjen!