Krik Urban Jungel

KRIK Urban Jungel er linja for deg som har lopper i blodet, elsker bevegelse og liker utfordringer.
Dette er linja hvor urban kreativitet og naturens villskap møter ungdommelig råskap. Vår urbane jungel her i Stavern har alle disse tingene, surfebølger, skate parker, skate hall, turn- og trampolinehaller, fart, moro, spenning og lek. Et vakkert kaos!
Dette kan bli din hjemmebane, dette kan bli din jungel.

Vi fokuserer på det hele mennesket, og som KRIK linje står vi midt i spenningen mellom naturen, det urbane mennesket og Gud. KRIK står for Kristen Idrettskontakt og er en organisasjon av og for ungdom som er opptatt av idrett, friluftsliv, gode relasjoner og kristen tro. Undervisning og samtaler relatert til kristen tro og ledertrening er derfor en naturlig del av hverdagen på linja. Det eneste kravet vi stiller til deg i den forbindelse er at du er positiv, åpen og nysgjerrig.

Eit år på KRIK – Surf er eit år eg aldri kjem til å gløyme. Her har eg fått utfordra meg fysisk og psykisk, men samtidig fått utøvd det eg meinar er verdens beste sport.

Det er ikke alle som kan si at de har surfet i solnedgangen med gode venner på andre siden av jorda… MEN DET KAN JEG!!!

Marianne

Studieturen

Bali

I november forlater vi mørketida i Norge og surfer inn i solnedgangen på en av Bali`s mange surfestrender. Studieturen varer drøyt 2 uker, og deler av tiden vil vi bo på Krik`s bibelskole i idylliske Canggu. Vi kommer til å legge opp til surfeturer basert på ulike nivåer og vanskelighetsgrader. I tillegg til å vise oss gode surfespots, vil de ansatte på bibelskolen bidra med et flott opplegg slik at vi kan utvikle oss som mennesker, troende og gruppe.

Bali og resten av Indonesia kan også by på uendelig mye mer enn bølgesurfing, for eksempel noen av verdens flotteste korallrev. Derfor legger vi også opp til dykking/fridykking/snorkling som en del av opplegget på en eller flere av våre utflukter. Kulturbyen Ubud og den eksotiske øya Nusa Lembongan er blant mange mulige destinasjoner. I tillegg til heftige opplevelser til vanns og til lands er det minst like viktig at studieturen gir oss flotte menneskemøter, innsikt i en annerledes kultur og et større perspektiv.

Fagplan

KRIK Urban Jungel er en spinn-off fra KRIK surf på Stavern Folkehøyskole med opp start høsten 2018. På linja har vi lagt vekt på kreativ bevegelse linket opp imot urbant og maritimt miljø. Derav navnet. Her skal vi nyte den vakre naturen og kroppens enorme potensiale for bevegelse. Stavern ligger flott plassert ute i skjærgården med tilgang på flere strender med gode muligheter for surfing, og med Saltstein som selve flaggskipet har vi Østlandets beste surfspot like i nærheten. 
Videre har Larvik et stort skatemiljø med både innendørs skatehall og utendørs skatepark. Her har flere av dagens skatere i Norgestoppen sin hjemmebane.

Nærmeste nabo til skolen er en splitter ny turnhall med trampoliner og tumblingmatter, noe en urban apekatt bare kan drømme om. Vi kommer til å legge noe av treningen til den nye tufteparken over veien for skolen og i tillegg vil vi også bevege oss innenfor diverse elementer av hiphop kulturen, som f.eks breaking. Vi kommer til å oppholde oss i et landskap av kreativitet, koordinasjon, formidlingsevne og kunstneriske uttrykk; mest av alt, det skal være gøy og utfordrende.

Its a beautiful mess! Når det gjelder den delen av fagplanen som gjør at dette er en KRIK-linje, så vil vi jobbe med det som skjer oss mennesker imellom – og forholdet vårt til Gud. Vi skal ta for oss lederskap generelt og kristent lederskap spesielt. Det er et mål at Bibelen og tanker og samtaler om tro blir en naturlig del av hverdagen. En del linjetid kommer til å handle om å utruste deg som en potensiell Krik-leder – f.eks som ungdomsleder i vårt eget lokallag i Stavern. Vi kommer til å samarbeide tett med KRIK som organisasjon og delta på samlinger med andre KRIK-elever både i Oslo og på Krik sitt eget Høyfjellsenter i Hemsedal.

Praktisk info

Fordi alle apekatter er forskjellig, både i ferdighetsnivå og kroppsstørrelse, er det et krav om å skaffe seg personlig utstyr som elev på KRIK Urban Jungel.
NB, dette gjelder, skateboard, hjelm, surfebrett og våtdrakt/sko/hansker.  Dersom du ikke allerede har dette, vil vi hjelpe deg å skaffe noe av dette til rabatterte priser. 
Annet utstyr som f.eks SUP og Snowboard vil vi enten få låne eller leie når vi trenger det. I tillegg til surfeutstyret kan det komme godt med om du har en god sovepose og et komfortabelt liggeunderlag som isolerer godt.
All informasjon rundt utstyr og økonomi vil du få mer informasjon i opptaksbrevet fra oss når du takker ja til plassen.  

All informasjon om linjens kostnader finner du her

Kontakt hovedlærer på Krik

8 + 3 =

Hovedlærer

Stein Joar Myvang
Mobil: 99 50 00 47
Mail: sjm@stavernfhs.no

Ta gjerne kontakt med læreren om du har noen spørsmål.

Klikk her for å lære mer om de ansatte