Kreativ Scene

 

Teater, dans, standup, kostyme, film og revy i en herlig blanding.
Ønsker du mest mulig tid i rampelyset, eller foretrekker du å jobbe i kulissene?

På Kreativ Scene får du utviklet deg både på scenen og som menneske. Instrumentet er deg selv, derfor har vi en allsidig undervisning hvor vi legger vekt på arbeid med stemmeutvikling og formidling. Du får fordype deg i rollene og oppgavene som enkeltperson og som klasse.

Gjennom variert undervisning og ulike forestillinger vil du få mye sceneerfaring. Du vil være med å sette opp produksjoner helt fra ide til sluttprodukt.

I løpet av året vil du få opplæring i grunnleggende teknikker innenfor de forskjellige scenefagene vi skal igjennom.

 • Skuespillerteknikk og innstudering av roller
 • Improvisasjon og Teatersport
 • Dans
 • Forestillinger
 • Standup
 • Fysisk teater
 • Stemmebruk
 • Monolog- og dialogarbeid
 • Produksjon av forestilling
 • Scenografi
 • Kostyme og Teatersminke

Undervisning tilpasser vi til det nivået du er på. Du får utvikle ditt talent og ditt eget sceniske uttrykk, enten du ønsker å danne et grunnlag for en karriere videre eller ønsker et år med fokus på ditt kreative selv.

Året mitt på folkehøyskole har vært ett fantastisk år! Du utvikler deg og vokser noe enormt mye, og det på en positiv måte. Samholdet og den lille boblen vi lever sammen i, er noe helt unikt. Ta utfordringene på strak arm, og voks på dem.

Ida Ramstad, Sandnes

I Kreativ Scene utvikler man sine evner som skuespiller, men også som et menneske. Samtidig som det er vanvittig gøy!

Maria Bech Urland, Bjerka

Studieturen

San Francisco og Los Angeles er to spennende byer på stillehavsiden av USA som, både historisk sett, og per i dag er svært aktuelle for utviklingen av underholdningsbransjen slik den er i dag.

Vi gleder oss til å vise dere San Francisco. En kjempevakker by med «The Golden Gate» (den røde brua du har sett på utallige filmer), de bratte bakkene midt i byen (med utallige biljaktscener), Alcatraz og masse mer.
Byen har et ganske liberalt DNA som har gitt grobunn for frittenkende kunstnere i årtier og dermed satt byen kraftig på kartet.

Og så er det Los Angeles! Denne byen er en av verdens største produsenter av populærkultur; ikke minst på grunn av bydelen Hollywood. Byen har alltid tiltrukket seg mennesker med ambisjoner, og det bærer kulturlivet preg av. Det er variert og holder et skyhøyt nivå. Her skal vi besøke kjente musikk- og film attraksjoner, og la oss inspirere i fotsporene til verdensstjerner på byens små og store scener.

Fagplan

Scenen er din!

Hva du har gjort før er mye mindre viktig enn hva du er villig til å gjøre NÅ.

Et år på linja vil gi deg opplæring innen grunnleggende teknikker. Å jobbe på en scene er å bruke sin egen kropp som instrument, derfor har vi en allsidig undervisning hvor vi legger vekt på arbeid med seg selv og med rollen.

I noen av kursene leier vi inn eksterne fagfolk. Skolen har egen teatersal.

Som elev på Kreativ Scene vil du få muligheten til å jobbe individuelt, men scenearbeid handler også om en kollektiv kunstform som setter store krav til samarbeidsevner for å oppnå optimale resultater. Her skal vi finne ut hvordan vi på best mulig måte kan få frem den beste kompetansen i hver enkelt og i gruppa.

 

 

Vi prøver også å få med oss en del teater- og sceneopplevelser som publikum. Studieturen vil selvsagt være full av slike, men Oslo er ikke lengre unna at vi gjerne tar oss en tur hvis programmet på byens teatre skulle frister.

Praktisk info

Det kreves ingen forkunnskaper, men:

Du må være klar for å bli bedre kjent med deg selv både på scenen og som menneske.

Du må ha vilje til å stå på og ta de utfordringer som kommer, både individuelt og i samarbeid med andre. Du må også bidra til at klassen i fellesskap når målene som er satt.

Du må våge å gi av deg selv og kunne lytte til andre i samspill.

Klassen trenger din tilstedeværelse. Det er obligatorisk å være til stede i all undervisning.

Utstyr du må ha:

 • Nøytrale bevegelige klær. (Det vil si at du trenger flere skift med ensfargede mørke klær (svarte, grå, mørkeblå). Det kan f.eks. være tights, joggebukser, t-skjorter, singlet eller gensere, -men treningstøyet må ikke være for stort «saggete».)
 • Egen drikkeflaske merket med navn
 • Har du egen teatersminke så ta det med
 • Pass gyldig for innreise i USA og reiseforsikring

Kontakt

13 + 2 =

Linjelærer 

Hilde Stavnem Børud
Mobil: 33 15 68 00
Mail: post@stavernfhs.no

Ta gjerne kontakt med læreren om du har noen spørsmål.

Klikk her for å lære mer om de ansatte