Kortkurs

Stavern FHS underviser i mange spennende fag og personalet besitter en kompetanse på mange fagområder. Gjennom våre kortkurs kan alle interesserte som ikke er elever hos oss også ta del i dette. de forskjellige kursene står beskrevet under.

 

 

Reisekortkurs

Med bakgrunn i våre mange studieturer er Stavern FHS også en rutinert arrangør av studiereiser. Vi kjenner mange destinasjoner, har gode samarbeidspartnere og vi liker å dra på spennende reiser. Kursene er lagt opp med en forberedende del, selve turen, og en oppsummerende/avsluttende del. For å få mest ut av turen kan det være lurt å kjenne til de stedene man skal til på forhånd. Et forkurs er således en god garanti for at man får mer ut av reisen. Det å vite litt om landets historie, kultur og politikk, vil gi deg et større utbytte. En stund etter turen er avsluttet er det tid for mimring, deling av tanker, filmer og bilder.

Sensommerdager i Stavern – for godt voksne | 13.-17. august

Se program her

Godt voksne ønskes velkommen til rike dager både for kropp, sjel og ånd.

”Troens vandring” er overskriften for kortkurset på Fredtun. Vi får møte mange spennende bidragsytere i løpet av uka. Per Arne Dahl, Kjell Magne Bondevik mfl
Dagene rammes inn av enkle tidebønner i Maria-kapellet. Det blir ellers god tid til fellesskap og gode samtaler i tillegg til bibeltimer, seminarer og kveldsmøter. Kjøkkenet på skolen sørger for velsmakende og variert kost, med festmiddagen torsdag som ukens høydepunkt.

Stavern Folkehøyskole inviterer til blide sensommerdager i Stavern. Byen ligger ytterst, i øst, på Brunlaneshalvøy med både Nevlunghavn og Helgeroa som naboer. Stavern har sandstrender som vender mot alle himmelretninger.
Et metereologisk fenomen i havgapet gir Stavern 200 soldager i året. Stavern og Brunlanes oser av historie, både fra vikingtid og 1700-tallet.

Her var Tordenskiolds base, og Norges første marineverft. Både Citadelløya og Fredriksvern Verft er fredet som nasjonale kulturminner.

Vi kaller Stavern, «Kunstnerbyen ved havet».
I Stavern finner du mange gallerier, med gode og varierte kunstuttrykk. En «labbetur» i Stavern frisker opp en sensommerdag, og kan sterkt anbefales. Stavern Folkehøyskole er 100 år i 2021. Skolen gjør seg klar til jubileet og har bygd ut og pusset opp flere av internatene og flere prosjekter er under planlegging. Skolen har nå mer enn 70 senger hvor rommene har egen dusj og eget toalett. Elevtallet har de siste årene vært økende og med et rekordstort kull 2017/18, er optimismen stor ved Stavern Folkehøyskole.

Se program

Se brosjyre

Meld deg på

Misjonale Menigheter

Kortkurset Misjonale Menigheter er et samarbeidsprosjekt mellom Stavern Folkehøyskole  og satsingsområdet Menighets- og medarbeiderutvikling ved hovedkontoret i Frikirken.

Tilbudet er åpent. Kursene gir spesielt godt utbytte for menigheter og grupper som ønsker å være sammen i en bevegelse mot en mer misjonal livsstil. Kurs del II holdes denne våren i Oslo Storbymenighet og Oslo Østre Frikirke. Et nytt kurs startes i Credo Frikirke i Trondheim.   Kurset har en kartleggingsfase og en bevegelsesfase. Kartleggingsfasen skjer våren 2018 i Credo menighet, mens bevegelsesfasen fortsetter i Oslo-menighetene.

Kursene i Oslo avsluttes i løpet av mai 2018.

Kursen i Trondheim vil fortsette med nye moduler høsten 2018 og våre 2019.

Kortkursansvarlig ved Stavern Folkehøyskole Fredtun, Arnfinn Løyning er en av kurslederne og bidrar med undervisning ved kursene. 

Misjonale menigheter
Credo menighet, Trondheim 

Samling 11.02.2018.
Hovedtema: Talenter og nådegaver.

Samling 28.04.2018
Hovedtema: Troshistorie

Samling 02.09.2018
Hovedtema: Å velsigne 

Samling 10.11.2018
Hovedtema: Å ha fellesskap

Organisering og pedagogisk metode:

  • Kurs med fellesundervisning og flere grupper, med minst 8 kurstimer på hver
  • Forelesning eller innledning
  • Dialog og drøftelse i plenum
  • Dialog og drøftelse i grupper
  • Det legges opp med opplæring som enten er Bibelbasert eller Historie og mulighetsdrevet (praktisk erfaring).

Påmelding skjer til via Credo Frikirkes hjemmeside. 

Kontakt kursansvarlig

2 + 4 =

Leder for kortkursdrift

Arnfinn Løyning
Tlf: 93 42 61 01
Mail: arnfinn@stavernfhs.no

Ta gjerne kontakt med læreren om du har noen spørsmål.

Klikk her for å lære mer om de ansatte