Kickboxing – K1 & Thaiboxing

Fear nothing – respect everything

Kickboxing er linja for deg som liker å trene, både mentalt og fysisk. Her har du fullt fokus på deg og dine ferdigheter hele uka igjennom, men du må kunne samarbeide og bidra i klassemiljøet. Populær linje som er bygd opp med variasjon over mange interessante emner innen kampsport og tilstøtende idretter.

Vi trener i egne lokaler og på dedikerte kampflater, i stor gymsal, i helsestudio og i Staverns fantastiske natur. Vi går konkurranser, gjennomfører graderinger og tar også hjelpetrenerkurs gjennom Norges Kickboksingforbund. Andreårselever vil også få tilbud om å ta Trener 1 -utdannelse via forbundet.

Vi legger til rette for at du skal kunne fortsette å konkurrere hvis du allerede er etablert utøver, uansett gren og nivå. 

Per Andreas Ringsby er æresmedlem i Norges Kickboxingforbund og tidligere landslagssjef – nå blir han blir din personlige trener! Sammen setter vi oss målene du skal nå.

 

Du får topp oppfølging og utvikling. Jeg presterte!

Henriette Lie, Omastrand

Hardt arbeid, mye trening og ufattelig gøy!

Olav

Studieturen

Thailand

Den mest omfattende studieturen for oss kickboxere vil være til Thailand. Her kombinerer vi trening, Muay Thai, med spennende utfordringer, god mat og sol og sjø i 14 dager. Du kan få prøve å dykke med haier, svinge deg som Tarzan i jungelen, oppleve den tradisjonelle og viktigste kamparenaen Lumpiinee, med fullt kaos og trøkk under stevnet. Proffgymmet Fairtex er vår samarbeidspartner innen Muay Thai og her får du det beste av det beste med en-til-en instruksjon. Den siste dagen er vi i Bangkok og du har mulighet til å handle inn årets julegaver, til en rimelig penge.

Irland

I starten av mars blir det tur til Dublin i Irland. Hvis du er klar for det, kan du delta i Irish Open, verdens største kickboxingturnering. De som ikke ønsker å delta, bidrar i teamet som coacher eller i andre roller. Vi trener sammen med amatør og profesjonell verdensmester Robbie McMenamy (IRL), og All-Star legenden Raymond Daniels (USA). Dette er en uke full av kampsport på alle nivåer, innen de vanligste grenene i WAKO Kickboxing.

Hemsedal

I det idylliske skiparadiset Hemsedal, Norges beste skianlegg, kan du leke deg i skiparken, teste slalomløypene med tidtaking, kjøre snowboard, twintip eller telemark. Trenger du instruksjon, så får du det. Det legges også opp til langrennsturer i fjellet, korte og lange turer med Kvikk Lunsj i sekken og noe varmt på termosen, aking, snowgames og klatring. Eller ønsker du rett og slett å slappe av i en utendørs Jacuzzi? Dette er en skoletur som viser vinteren i Norge på sitt beste!

Olympiatoppen

Her bor og trener vi sammen med de beste i landet. Olympiatoppen er kompetansesenteret for all norsk toppidrett, og elevene blir under oppholdet inspirert og motivert. Vi trener med landslaget i kickboxing og andre inviterte fra hele landet. Kjendisfaktoren er høy og midt oppe i sirkuset – er du!

 

Fagplan

Et år med læring gjennom opplevelser

Fagets innhold

Grunntrening, basic, gradering, oppgaver, sparring, nasjonal og internasjonal konkurranse, promotorrollen, arrangør, dømming, landslagssamling, opphold på Olympiatoppen og hjelpetrenerutdannelse.
Kjenn dine grenser, tøy dem og se nye sider ved deg selv. Vår trening skal oppleves positivt og samtidig være utfordrende og utviklende. Faget har vært en stor suksess siden oppstarten i 2009, og nå kan du også være en del av den suksessen.

Vår basistrening utvikler blant annet:

  • Styrke
  • Utholdenhet
  • Bevegelighet
  • Koordinasjon
  • Rytme
  • Balanse
  • Fokus

Vi kommer til å trene teknikk for gradering, Thaiboksing, Pointfight, fullkontakt og selvforsvar. Det vil bli spesialisering med tanke på konkurranse. Et viktig element er styrken i fellesskapet i en ellers individuell idrett. Vi skal gjøre hverandre gode. Du vil få tilgang til hjelpetrenerutdannelse, seminarer og samlinger i Norges Kickboxingforbund, og du skal være med på å arrangere og organisere et skolemesterskap. Vi har også gjesteinstruktører og forelesere. Vi legger også til rette for at du skal kunne fortsette å konkurrere hvis du allerede er etablert utøver, uansett gren og nivå innen Norges Kickboxingforbund.

Kickboxing er en populær linje ved Stavern folkehøyskole. Du trenger ingen erfaring fra før, men du må være forberedt på mye fysisk aktivitet.

Praktisk info

Utstyr du bør ha eller skaffe

Det er mye aktivitet, så det er en fordel å ha flere skift. Gode joggesko og løpetøy for høstvær. Lett og ledig tøy for generell trening. T-skjorte/singlet og kickboxingsbukse eller Thaishorts. Stor reisebag, samt en bag for å oppbevare ditt utstyr i.

Basisutstyr
Hjelm
Boksehansker 10 oz
Fotbeskytter
Leggbeskytter
Tannbeskytter
Susp/brystbeskyttelse
Semihansker 6 oz
Bandasjer

Nytt basisutstyr koster fra 2.500,- og det er mye å velge i. For at du skal være sikker i ditt kjøp kan dette bestilles etter skolestart. Hvis du vil kjøpe utstyr på egenhånd og har tenkt å konkurrere i Norges Kickboxingforbund, sjekk denne listen: http://kickboxing.no/Om-Kickboxing/Konkurranseformer/Godkjent-utstyr

 

VIKTIG!
Dette må være i orden ved skolestart:
Gyldig pass til minimum 6 måneder etter skoleslutt.
Gyldig reiseforsikring for hele skoleåret.

 

 

 

Kontakt

12 + 3 =

Linjelærer

Per Andreas Ringsby
Mobil: 90 10 82 25
Mail: per@stavernfhs.no

Ta gjerne kontakt med læreren om du har noen spørsmål.

Klikk her for å lære mer om de ansatte