Anna Eline Østgård Berg begynte på BVS for å sjekke ut om talentet holdt. Nå går hun på ICMP–The Institute of Contemporary Music Performance i London.

Anna Eline er Vokalist og gitarist, finner frem på flere instrumenter og skriver musikk selv. Hun har bakgrunn fra kulturskolen i Levanger, Nord-Trøndelag, som både elev og lærer og har egentlig alltid hatt stor lidenskap for musikk.

-Hva var grunnen til at du søkte Stavern FHS?
Jeg visste at jeg ville gå på folkehøyskole, men det å velge en bestemt skole var veldig vanskelig. Derfor søkte jeg på to skoler, og valgte ut av disse Stavern. Jeg hadde vært i Stavern før, og visste at det var en fin plass. Dessuten virket tilbudet på musikklinja veldig forlokkende med studietur til USA, huskonserter, innspilling i studio og til og med turné.

-Hvordan var det å begynne på folkehøyskole? 
Det var egentlig utrolig skummelt. Jeg forlot både hjembyen og familien min for noe helt ukjent. Det var en stor påkjenning for meg. Også møtet med musikkassen og lærerne ba på utfordringer. Var jeg flink nok? Og visste jeg egentlig nok om musikk til å være her? Men, lærerne har vært med på dette tusen ganger før og vet akkurat hvordan de skal hjelpe, pushe og trøste. Så i løpet av ukene som gikk, begynte ting sakte men sikkert å løsne og vi tok imot utfordringene som ble kastet på oss.

-Vi må prate litt musikk, hva er dine favoritter? 
Jeg liker mye forskjellig musikk, og jeg kan høre på alt fra Frank Sinatra til Twenty One Pilots. Det er det som er så kult med å gå i en musikklasse, du blir eksponert for så mye forskjellige folk med forskjellig musikksmak, og derifra igjen får du nye inputer. Det gjelder for så vidt like mye i Stavern som i London.

Noen av de største inspirasjonskildene mine er Bob Dylan, Frank Sinatra, Ben Howard, Billie Holiday og Brendon Urie. Flere av dem er dyktige låtskrivere, og noe de har til felles er at de alle har et unikt uttrykk og et ekstremt talent til å formidle. Når det kommer til det jeg skriver selv, så har selvsagt disse artistene hatt mye å si for meg, men også låtskrivere som Ed Sheeran, Elvis Costello og James Taylor har gitt meg mye inspirasjon.

-Hva var det som gjorde at du valgte å gå videre med musikk – i utlandet(!)? 
I løpet av året på Stavern hadde jeg 10-12 konserter og omtrent like mange turer i studio. Dette ga meg erfaringer jeg har vokst veldig mye på, både musikalsk og mentalt. Lærerne er flinke til å oppmuntre og støtte deg –eller å slå deg ned hvis du blir kjepphøy. Jeg tror jeg har en drive i meg som gjorde at jeg ville videre med musikken, uten helt å vite hva jeg egentlig gikk til.
Jeg liker å jobbe mye med musikk, liker å skrive, liker å øve og å jobbe hardt -og når dette ga såpass tydelige resultater, ville jeg videre.
Opptaksprøven på ICMP var selvsagt skummel. Men, med de erfaringene jeg hadde fra året på folkehøyskole, sammen med alt jeg har lært både om musikk og meg selv, gikk opptaksprøven bra og jeg kom inn på den linja jeg ville.

-Hvordan er det å studere i utlandet? 
Det er ekstremt kult. Det å kunne få jobbe med så mange flinke lærere, som har flere tiårs erfaring i bransjen har virkelig gitt meg mye. Jeg lærte mye bra i Stavern som jeg tok med meg til London, og jeg har fått bevist at det gir resultater å jobbe hardt. Selvsagt har det vært tøffe stunder også. Blant annet ba starten av året på mange utfordringer. Alt var nytt. Byen, landet, folkene. Det var mye kaos en stund, og jeg lurte mye på om jeg skulle gidde å være her. Om livet som musiker egentlig var noe for meg. Men etter hvert som jeg begynte å bli vant til ting, samtidig som jeg fikk mer selvtillit og ble bedre kjent med klassekameratene mine, så jeg at dette kunne fungere likevel. I klassene våre er vi flinke til å backe hverandre opp og lærerne er alltid der og gir oss god og konstruktiv feedback.

-Når du sitter i London og tenker tilbake på året i på Stavern, hva står som de sterkeste minnene? 
Det er utrolig mye. Etter noen tøffe år på videregående, var det både rart og utrolig godt å komme til et sted som Stavern. Jeg hadde absolutt ingen forventinger til folkehøyskoleåret mitt. Det eneste jeg hadde som mål var å være åpen for alt og ta alle utfordringene jeg fikk, uten å nøle. Livet mitt ble rett og slett snudd på hodet da jeg kom til Stavern. Det var der jeg møtte alle vennene mine og det var der lidenskapen for musikk virkelig begynte å brenne. Noe av det jeg husker aller best er alle timene på bandrommet og i studio, huskonsertene, skoleturen til USA og turnėen vår. Og ikke minst alle de fantastiske menneskene jeg ble kjent med i løpet av året. Jeg kunne aldri ha vært foruten folkehøyskoleåret mitt.