Blålys 113

“Samfunnsnyttig Action”

Ambulansepersonell, helsefagarbeider, sykepleier eller lege? Denne linja gir deg et godt grunnlag for å studere videre inne helse, omsorg og akuttmedisin -pakket inn i et fantastisk folkehøyskoleår.

Etter vår store suksess med linjen «Blålys» tilbyr vi nå en spesialisering inn mot 113-sektoren. Linjen fokuserer på hverdagen i ambulansen samt tilstøtende fagfelt som søk, redning, brann og politi. Våre to Blålyslinjer vil ha noe felles undervisning hvor det er naturlig, men du velger linje ut fra hva du er mest interessert i.

I samarbeid med våre naboer, Politihøyskolen, Redningsskøyta «Stormbull», Sivilforsvaret med flere, tilbyr vi et bredt og spennende fag. Undervisningen gir også et godt grunnlag for videre utdanning til andre yrker med fokus på etikk og ledelse.

Linja har også et element av friluftsliv da vi er mye ute, enten i skogen, på høyfjellet, på- eller under vann. Dette gir store naturopplevelser og mye fysisk aktivitet, samtidig som vi har fokus på faget: en ulykke kan skje hvor som helst og når som helst, og da er det du som skal løse oppgaven…

Studieturen

Christian Radich

Vi har som den eneste folkehøyskolen i landet fått mulighet til å bli med på et tokt med det verdenskjente skoleskipet «Christian Radich»! Skipet er en tremastet fullrigger fra 1937. Om bor vil vi lære om teamarbeid, det å arbeide under en leder med tydelige kommandoer, det å selv kunne ta ledelsen og det å mestre ukjente og krevende situasjoner.

Toktet vi skal seile er i Middelhavet  i området rundt Gibraltar. Detaljer rundt reisen er under planlegging så det vil vi komme tilbake til og værforholdene vil selvsagt ha noe innvirkning på reiseruta.  Vi skal ha noen turer i land også, hvor vi kan få med oss noen av distriktets goder og oppleve både sør-europeisk og nord-afrikansk kultur. Vi planlegger et 14 dagers tokt hvor vi bor ombord i båten hele tiden. Båten skal seiles og det er vi som er mannskapet.

Fagplan

Blålys 113 er en helt ny linje som starter opp høsten 2019 og bygger på vår populære blålyslinje.
Skolen allerede har flere varierte idrettsfag, en samfunnsbevisst solidaritetslinje og vi har et godt samarbeid med naboene våre; Politihøyskolen, Redningsskøyta og Kriminalomsorgen. Dette er rammene for det faglige innholdet på “Blålys 113” og som igjen sikrer at linja er et spennende fag og noe helt unikt blant norske folkehøyskoler.

Det faglige innholdet vil vi gjøre så bredt, relevant og spennende som mulig for deg som vurderer en yrkesvei inn i en av redningsetatene:

 • Førstehjelp
 • Fysisk og mental trening
 • Konflikthåndtering
 • Etikk
 • Selvforsvar
 • Stressmestring
 • Risikovurdering
 • Søk og redning
 • Sosiologi på gateplan
 • Dykkerkurs – frivillig
 • Båtførerprøven – frivillig

Praktisk info

For å gå på denne linja må du ha normalt god fysisk og psykisk helse.
Det er også en forutsetning at du har god vandelsattest.
Du vil trenge treningsutstyr for ute- og innendørs bruk.

Kontakt hovedlærer på Blålys

2 + 1 =

Hovedlærer

Fredrik Hovden
Tlf: 33 15 68 00
Mail: fh@stavernfhs.no

Ta gjerne kontakt med læreren om du har noen spørsmål.

Klikk her for å lære mer om de ansatte