Demo

Fakta om skolen

Om skolen
  • Stavern Folkehøyskole Fredtun ligger, som navnet tilsier, i Stavern -også kalt “Norges smilehull”.
  • Skolen ble etablert i 1921
  • Gode kommunikasjoner med tog og buss/ekspressbusser: Tog til Larvik eller Timesekspressen, linje 14 direkterute mellom Oslo og Stavern.
  • Nærmeste flyplass er Sandefjord, Torp. Ca 30 min med bil.
  • Internat og undervisningslokaler med spesialrom / verksteder / Blackbox / Øvingsrm / Studio osv. Stor og flott gymsal og sandvolleyballbane. Store utearealer.
  • 130 elevplasser
Kompetanse og studiepoeng
Et år på folkehøyskole gir i dag 2 studiepoeng i tillegg til alderspoeng ved opptak til høyere utdanning. Kompetanse er imidlertid langt mer enn studiepoeng. Flere og flere arbeidsgivere får opp øynene for den unike sosiale og personlighetsutviklende kompetansen et folkehøyskoleår gir. Folkehøyskole tar seg rett og slett godt ut på en CV`n din.

Ingen søknadsfrist
Søknadene behandles i den rekkefølge de kommer inn. Vi prioriterer elever over 18 år. Linjene har et begrenset antall plasser, så det lønner seg å søke tidlig. Vi tar derimot ikke opp elever før 1. februar, men søk gjerne tidligere. Så sant det er ledige plasser, tar vi opp elever helt fram til skolestart. Ved opptak som elev ved skolen gjelder angrefristen i henhold til angrerettloven kapittel 3.

Stipend
Du får full støtte med stipend og lån fra Statens Lånekasse ved å gå på Stavern fhs.  Se mer informasjon her….

Varighet - alder
Skoleåret er på 33 uker, fra ca. 25. august til ca. 15. mai.
Aldersgrensen er 18 år pr. 31.12. i skoleåret. De fleste elevene har 3 år i videregående skole bak seg. Gjennomsnittsalder er 20 år.

All informasjon om linjens kostnader finner du HER

Selvevaluering
Stavern fhs utarbeider årlige selvevalueringsrapporter godkjent av Kunnskapsdepartementet. Ved henvendelse til skolen kan du få tilsendt mer informasjon om den enkelte linje.

Grunnregler
  • All undervisning er obligatorisk.
  • Vi har nulltoleranse for bruk og oppbevaring av rusmidler, inkludert alkohol. Dette gjelder også utenfor skolens område så lenge du ikke har permisjon eller ferie.
  • Ved skjellig grunn til mistanke om ruspåvirkning på skolen kan dette bli behandlet som et regelbrudd, uavhengig av tidspunkt for inntaket.
  • Innendørs røyking, inkl. e-sigaretter, er ikke tillatt.
  • Skolen er mobbefri sone. Mobbing i skolens miljø, også på sosiale medier, vil bli reagert på.
  • Alle har ansvar for en rett og forsvarlig bruk av skolens eiendom og utstyr. Skader som oppstår må straks meldes fra, og skolen avgjør det økonomiske ansvarsforhold.

Fravær på over 10% gir skolen rett til å avbryte skoleåret. Brudd på skolens grunnregler kan føre til midlertidig bortvisning eller utvisning for resten av skoleåret.

Grunnreglene forvaltes av skolens disiplinær-råd bestående av Rektor, 2 representanter fra det pedagogiske personalet, og 2 representanter fra elevene.

Eierforhold
Stavern Folkehøyskole Fredtun eies av Den Evangelisk Lutherske Frikirke.

4 + 3 =(number)?
Answer :(*)