Demo

 
corner left-topcorner right-top
 
corner left-bottomcorner right-bottom

Blålys

Introduksjon

"Samfunnsnyttig Action"
Vil du jobbe i en Blålys-etat? Drømmer du om å bli brannmann, politi eller ambulansesjåfør? Eller kanskje vil du jobbe i et fengsel, være frivillig i et hjelpekorps eller redningsgruppe. Vi skal bli kjent med de 3 Blålys-etatene og deres samarbeidsaktører. Vi hjelper deg å trene for å nå målene om fysiske opptakskravene til PHS, fengselsskolen eller brannvesenet m.fl. Året vil søke og gjøre deg generelt godt forberedt for å jobbe i en Blålys-etat. Undervisningen gir også et godt grunnlag for videre utdanning til andre yrker med fokus på redning, søk, etikk og ledelse. Om du ikke tenker noen av disse yrkene, men a likevel syns det virker spennede, så vil året sette deg i stand til ta gode valg hvis uhellet skulle ramme deg eller dine nærmeste.
 
Du vil bli utfordret på situasjoner og miljøer ikke alle mennesker kommer opp i. Både fysisk og psykisk. Er du trygg i vann? Liker du trange rom? Hvordan reagerer du på høyder? Gjennom både erfaringer og refleksjon skal vi øve på å håndtere stress i vanskelige situasjoner.
I samarbeid med våre naboer, Politihøyskolen, Redningsskøyta «Stormbull», Sivilforsvaret og Kriminalomsorgen, tilbyr vi et bredt og spennende fag.
 

Studieturen

Thailand

Thailand har en spennende kultur som både er behagelig og reise til og som er veldig annerledes enn vår egen. I 2004 opplevde området en av vår tids største naturkatastrofe hvor mange nordmenn ble rammet. Vi lærer om konsekvenser av slike hendelser og om hvordan personell fra norske nødetater kan bidra både nasjonalt og internasjonalt etter slike store katastrofer. I Thailand får vi prøve å dykke med haier, svinge oss som Tarzan i jungelen, spennende utfordringer, god mat og sol og sjø i 12 dager. Videre besøker vi ambassaden i millionbyen Bangkok og lærer om hvordan norske myndigheter følger opp nordmenn som lever i utlandet.

Fagplan

Ta kontroll

Blålys er en helt ny linje som startet opp høsten 2017. Det betyr at vi foreløbig ikke har så mye bilder eller informasjon om hva klassen pleier å gjøre -fordi klassen din blir den aller første Blålysklassen!
Det vi derimot vet er at skolen allerede har flere populære idrettsfag, en samfunnsbevisst solidaritetslinje og vi har et godt sammarbeid med naboene våre; Politihøyskolen, Redningsskøyta og Kriminalomsorgen. Dette er rammene for vår splitter nye linje og vi er sikre på at det blir et spennende fag og noe helt unikt blant norske folkehøyskoler.
 
 
 
Det faglige innholdet vil vi gjøre så bredt, relevant og spennende som mulig for deg som vurderer en yrkesvei inn i en av redningsetatene:
 
 • Fysisk og mental trening
 • Konflikthåndtering
 • Etikk
 • Kriminologi
 • Selvforsvar
 • Stressmestring
 • Risikovurdering
 • Søk og redning
 • Sosiologi på gateplan
 • Førstehjelp
 • Båtførerprøven

Praktisk info

For å gå på denne linja må du ha normalt god fysisk og psykisk helse.
Det er også en forutsetning at du har god vandelsattest.
Du vil trenge treningsutstyr for ute- og innendørs bruk.

Kontakt hovedlærer på Blålys

7 + 7 = (number)?
Answer :(*)
 

 

 

 

 

Fredrik Hovden

Hovedlærer Blålys

Mobil: 33 15 68 00

Mail: fh@stavernfhs.no

Ta gjerne kontakt med læreren om du har noen spørsmål.

Klikk her for å få vite mer om de ansatte

Stavern folkehøyskole | Helgeroveien 102 | 3294 Stavern

Tlf: 33 15 68 00 | Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Powered by Warp Theme Framework