Demo

En våt hverdag

Tekst: Eirik Blindheim (21), Sula
Rett før sommerferien i fjor satt jeg og lurte på hva jeg skulle gjøre til neste år. I Sula Frikirke kom jeg over en plakat om Stavern Folkehøgskole. Helt spontant sendte jeg inn en søknad uten å vite helt hva jeg gikk til. Etter et halvt år på Stavern Folkehøgskole angrer jeg ikke ett sekund.
 
 
Jeg søkte på H20 linja fordi jeg synes den så mest spennende ut og kunne utfordre meg som person. På linja gjør vi mye forskjellig innen vannsport. Alt fra dykking, kajakkpadling og surfing til turer i skog og fjell.
En typisk dag på linja starter med at vi smører en god matpakke før vi laster hengeren med kajakker og setter kursen mot sjøen. Etter to minutt i bussen er vi ved sjøen og klar for en fin dag på vannet. Etter en times tid går vi i land på en holme vi synes ser fin ut for å spise lunsj. Vi finner frem nisten og termosen, og slapper av mens vi nyter den fantastiske kystlinja rundt Stavern. Når vi er ferdig med lunsjen sett vi oss i kajakken igjen og setter kursen tilbake til bussen. Etter å ha pakka hengeren igjen reiser vi tilbake til skolen og rydder utstyret.
 
Noen høydepunkt fra året så langt:
Kanotur på Farrisvannet i slutten av august. Dette var den første turen med klassen, og allerede da tenkte jeg at dette blir et bra år.
Neste tur var nok et stort høydepunkt. Da pakket vi hengeren med elvekajakker og satte kuren mot Bø. Vi hadde tre fantastiske dager på elva der vi fikk pushet grensene våre til det ytterste.
I slutten av september var det tid for noe av det jeg gledet meg mest til, nemlig å ta dykkersertifikatet. Etter tre intense dager var lappen i boks.
 
 
Studieturen var også svært lærerik. Vi reiste ned i slutten av oktober og var tre uker i Kenya. På de tre ukene lærte jeg utrolig mye om kulturen der nede og ikke minst mye om meg selv. Der fikk vi oppleve en annerledes kultur og sett fattigdom på nært hold. Kontrastene opplevdes derfor som brutale når vi selv kunne bruke penger på fantastiske opplevelser som fjelltur, dykking og safari. Denne turen gjorde noe med meg, og når jeg kom tilbake til Norge satt synet av fattigdom og kulturen i Kenya sterkt igjen. For eksempel ble jula en oppvekker for meg. Når jeg så småsøsknene mine sitte og fråtse i Lego til flere hundre kroner, gikk tankene mine til barna i Kenya som nesten ikke har noe. Denne turen gjorde at jeg har blitt mer bevisst på valgene jeg tar i hverdagen.
Vel hjemme i Norge skulle vi komme inn igjen i de gamle rutinene. Det gjorde vi med en fantastisk padletur noen dager senere. I luften var det et par minus og vannet var kanskje sju grader. Vi frøs ikke og koste oss, og jeg tenkte på hvor heldig vi er i Norge som har forskjellige årstider og den flotte naturen.
 
En viktig del av livet på folkehøgskole handler om vennskap og miljø. På fredager har vi muligheten til å velge ett av de andre fagene på skolen, alt fra kickboxing til kunst og håndverk. Det har gitt oss en flott mulighet til å få gode vennskap på tvers av linjene. Like før jul hadde hele skolen juleverksted. Der jobbet vi på kryss av klassene med å lage både lys, pepperkaker og andre flotte julegaver.
Jeg gleder meg til resten av skoleåret og til mange nye fine opplevelser.

Kontakt hovedlærer på H2O

12 + 4 = (number)?
Answer :(*)
 

 

 

 

 

Daniel S. Sørensen

Hovedlærer H2O

Mobil: 99 99 99 99

Mail: dss@stavernfhs.no

Ta gjerne kontakt med læreren om du har noen spørsmål.

Klikk her for å få vite mer om de ansatte

Stavern folkehøyskole | Helgeroveien 102 | 3294 Stavern

Tlf: 33 15 68 00 | Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Powered by Warp Theme Framework